Haalbaarheidsonderzoek

Concreet inzicht in de slagingskansen van 2e spoor re-integratie

  • Binnen 7 dagen rapportage door de specialist
  • Duidelijk advies en vervolgstappen
  • Vast tarief: € 895

Direct advies nodig?

Haalbaarheidsonderzoek1

Blijkt uit arbeidskundig onderzoek dat de mogelijkheden voor re-integratie minimaal of twijfelachtig zijn voor je medewerker? Geeft de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige het advies om een haalbaarheidsonderzoek op te starten?

Ons haalbaarheidsonderzoek geeft je duidelijk inzicht in de slagingskansen van een 2e spoor re-integratietraject. Met het adviesrapport van Riforce kun je altijd een deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen. Besluit je om na het haalbaarheidsonderzoek ook het 2e spoor traject voor dezelfde medewerker door onze specialisten uit te laten voeren? Dan verrekenen wij de kosten van het haalbaarheidsonderzoek met het tarief voor het basistraject van 3 maanden.

Werkwijze haalbaarheids­onderzoek

In drie stappen voert de specialist het onderzoek uit:

Rif icon round light blue 1

Dossierstudie

Analyse van arbeidskundig onderzoek gecombineerd met aanvullende informatie van bijvoorbeeld werkgever, bedrijfsarts, HR en arbeidsdeskundige.

Rif icon round light blue 2

Gesprek met medewerker

Inzicht krijgen in belastbaarheid, vaardigheden en kansen op de arbeidsmarkt.

Rif icon round light blue 3

Onderbouwde rapportage

Advies over het wel of niet opstarten van een 2e spoortraject. Tevens vind je in het rapport concreet advies over de vervolgstappen.

Het doel van een haalbaarheids­­onderzoek

Het haalbaarheidsonderzoek geeft duidelijkheid of je medewerker in staat is terug te keren op de reguliere arbeidsmarkt in een baan met minimaal 65% van de oude loonwaarde. Hierbij neemt onze re-integratiespecialist onder meer de huidige en toekomstige medische belastbaarheid van de medewerker en de situatie op de arbeidsmarkt in beschouwing.

Wanneer een haalbaarheids­onderzoek opstarten?

Twee goede redenen om een haalbaarheids­onderzoek te laten uitvoeren, zijn:

  1. Als uit arbeidsdeskundig onderzoek blijkt dat er weinig tot geen re-integratiemogelijkheden zijn voor de medewerker;
  2. Als er een reële en onderbouwde verwachting is dat de medewerker bij een WIA-beoordeling voor meer dan 80% afgekeurd wordt en er geen mogelijkheden meer zijn voor herstel
Tarieven

Vast tarief voor het haalbaarheids-onderzoek

€ 895,- excl. btw

Tariefvoordeel: beslis je om na het haalbaarheidsonderzoek ook het 2e spoor re-integratietraject voor je medewerker door Riforce te laten uitvoeren? Dan verrekenen wij bovenstaand bedrag met het tarief voor het basistraject van 3 maanden.

Ons haalbaarheidsonderzoek
Content image loopbaanadvies2

Veel gestelde vragen over haalbaarheids­onderzoek

Wat is een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor?

Via een haalbaarheidsonderzoek onderzoekt de re-integratiespecialist of een 2e spoortraject zinvol is. Hij analyseert of een zieke werknemer de mogelijkheid heeft om een passende baan op de reguliere arbeidsmarkt te bemachtigen.

Wat kost een haalbaarheidsonderzoek?

Wat is het voordeel van een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor voor de werkgever?

Wat is het voordeel van een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor voor de werkgever?

De werkgever kan de rapportage van een haalbaarheidsonderzoek gebruiken om een deskundigenoordeel of een vervroegde WIA aan te vragen bij het UWV. Hiermee kan de werkgever toetsen of hij voldoende heeft gedaan aan de re-integratie.

Wat is het voordeel van een haalbaarheidsonderzoek 2e spoor voor de werknemer?

Als het UWV oordeelt dat de belastbaarheid dusdanig laag is dat een 2e spoortraject op dat moment niet haalbaar blijkt, dan kan het traject on-hold worden gezet.

Sterk in nieuw werk

Vrijblijvend adviesgesprek

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek. Heb je een vraag of wil je meer info, bel dan met een onze loopbaanadviseurs: 088 304 1404