2e spoor re-integratie | ZORGassist

"We werken echt met Riforce samen in 2e spoor re-integratie"

Mensen die tijdelijke of vaste huishoudelijke hulp nodig hebben – vanuit de WMO, WLZ of als particulier – kunnen de hulp inroepen van ZORGassist. Bij langdurig zieken schakelt ZORGassist de specialisten van Riforce in voor het uitvoeren van arbeidsdeskundig onderzoek en 2e spoor trajecten. Dit vanwege de benodigde specialistische kennis en om het eigen takenpakket hanteerbaar te houden.

Zorgassist

Arbeidsdeskundig onderzoek

De huishoudelijke werkzaamheden die de medewerkers van ZORGassist uitvoeren zijn fysiek zwaar, wat soms tot langdurig ziekteverzuim kan leiden. ‘Vergeleken met onze concullega’s is het langdurig ziekteverzuim bij ZORGassist gelukkig relatief laag. Is een medewerker toch bijna een jaar ziek – bijvoorbeeld door chronische nek- of rugklachten – dan is de kans helaas klein dat zij kan terugkeren in de bestaande baan. In dat geval laten we de arbeidsdeskundige van Riforce onderzoek doen naar de kansen om terug te keren op de arbeidsmarkt. In de meeste gevallen volgt hier een 2e spoor traject op.

Het traject met vertrouwen uit handen geven

’Het herplaatsen van medewerkers blijkt helaas vaak een lastige taak. ‘Het mooiste is natuurlijk als iemand een nieuwe baan kan vinden. Als dit niet lukt, ligt het niet aan de inzet van de medewerker of de organisatie. In veel gevallen hebben we namelijk te maken met medewerkers die wat ouder zijn en weinig of geen opleiding hebben gevolgd. Of verhindert de fysieke gesteldheid een goede terugkeer naar een passende baan. Het beste wat we dan kunnen doen is zorgen voor een nette afronding via een WIA-aanvraag en een gedegen rapportage richting het UWV. Daarin ondersteunen de re-integratiespecialisten van Riforce ons met hun kennis, tijdige rapportages en aanvragen. Dat wij dit vol vertrouwen uit handen kunnen geven, werkt positief door voor ons als werkgever maar net zo goed richting werknemer. Op deze manier sluiten we het traject zo goed mogelijk voor iedere partij af.

Direct zicht op de voortgang

’Tijdens het 2e spoor traject volgen de HR-medewerkers van ZORGassist de afspraken en opdrachten via Rapasso en hebben zij regelmatig telefonisch contact met de re-integratiespecialist. ‘Het werken met het online systeem is heel eenvoudig. We hebben direct zicht op de stand van zaken en de vervolgacties. Wel zo fijn want als een zieke medewerker bijvoorbeeld aangeeft dat zij graag contact heeft met ons, dan kunnen we dat direct oppakken. Zo blijven we up-to-date. Ook zijn de lijntjes kort met de adviseurs. Ze zijn altijd bereid om mee te denken of even te sparren over een goed plan van aanpak. In die zin is het echt een samenwerking in 2e spoor re-integratie.’

Bedrijf

ZorgAssist

Trajecten

2e spoor re-integratie
Haalbaarheidsonderzoek

Aantal werknemers

500 werknemers

Werknemers geholpen

29 werknemers

Vragen?

Neem contact op

Sterk in nieuw werk

Vrijblijvend adviesgesprek

Maak nu een afspraak voor een adviesgesprek. Heb je een vraag of wil je meer info, bel dan met een onze loopbaanadviseurs: 088 304 1404

Bel ons